Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας

ΠΑΤΡΙΔΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ 2018

         Ο σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας ευχαριστεί όλους όσοι προσήλθαν στην εκδήλωση ΠΑΤΡΙΔΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ την Κυριακή 1 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του Ωδείου με τη συμμετοχή των 4 συλλόγων: της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας, του Πολιτιστικού Συλλόγου << Παράδοση>>,  του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπλατάνου <<Μέγας Αλέξανδρος>> και του Συλλόγου Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας <<Άγιος Μηνάς>>.
          Οι επισκέπτες παρακολούθησαν τα δρώμενα και τους παραδοσιακούς χορούς των χορευτικών όλων των συλλόγων, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, διασκέδασαν και απόλαυσαν παραδοσιακά φαγητά σαν αυτά που μαγείρευαν οι γυναίκες του χωριού στα πανηγύρια.
          Ο σύλλογός μας αναβίωσε το έθιμο της  Δρακοκτονίας του Αι Γιώργη, που το αναβίωναν παλιά σε κάθε πανηγύρι προς τιμή του Αγίου Γεωργίου. Όλοι απόλαυσαν αυτή τη μικρή παράσταση όπου ο καβαλάρης Δαλάκης Δημήτρης, ως Άγιος Γεώργιος, εξόντωσε  το Δράκο (κατασκευασμένο από την εικαστικό Τσουλφίδου Άννα) και έσωσε τη βασιλοπούλα και όλο το χωριό. Στη συνέχεια γεύτηκαν το παραδοσιακό φαγητό των πανηγυριών, πρόβειο με πληγούρι, μαγειρεμένο με μεράκι από τα χέρια της κας Δαούλα Μαρίας, όπως τον παλιό καλό καιρό.   
          Επίσης ο σύλλογος ευχαριστεί όλα τα ΜΜΕ για την κάλυψη της εκδήλωσης.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου